THRILLA IN MALILLA!

FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF SWEDEN
KLART FÖR TRIPPLA VM-TÄVLINGAR I MÅLILLA I SOMMAR

Målilla Motorklubb och Dackarna kan med stolthet meddela att det blir trippla VM-tävlingar i Målilla 2024.

Fredag den 14 juni startar SGP2, VM-serien för 21-åringar i den småländska skogen.

Lördag den 15 juni på dagen så återkommer succén för de minsta  (11-13år) – SGP4.

På lördagskvällen den 15 juni körs den femte av totalt elva deltävlingar i Grand Prix-serien på Skrotfrag Arena.

SGP2 – U21 WORLD CHAMPIONSHIP ROUND 1

Det kommer alltså att köras VM-speedway på Skrotfrag Arena även på fredagskvällen den 14 juni. Då startar nämligen VM-serien för ungdomar upp till 21 år (SGP2) i Målilla.

I samarbete med FIM har WBD Sports lanserat SGP2. Ett VM för att kunna erbjuda sportens begåvade ungdomar under 21 år en chans att få en försmak av livet på speedwayens största scen.

Speedwayfansen kan med andra ord se fram emot att njuta av världsklass-speedway i dagarna två i Målilla – mitt i juni!

SGP4 VISADES FÖR FÖRSTA GÅNGEN I MÅLILLA 2023

Efter ett år av tester och utveckling så hade en 190cc fyrtaktscykel tagits fram. SGP4-cykeln kom att göra sin internationella debut i en  speciellt SGP4-tävling, som  kördes i Målilla samma dag som 2023 FIM Speedway GP of Sweden  – och i år är det dags igen.

Tävlingen körs på Målilla Motorklubbs lilla speedwaybana, den s k “knattebanan”.

Banan ligger i anslutning till Skrotfrag Arena, mitt i mellan depå-områdena för seniorspeedway och juniorspeedway. Längden på banan är 150 meter, kurvradien 12 meter och kurvornas bredd 11,5 meter. Materialet på den lilla banan är samma som används på den stora GP-tävlingen – ett lerskiffermaterial.

SPEEDWAY GRAND PRIX SEDAN 2005

För 18:e gången i ordningen kommer alltså ”Thrilla in Malilla”, som tävlingen ofta kallas, att äga rum.

Första gången det kördes Grand Prix-speedway i Målilla var 2005. Sedan dess har GP-cirkusen återkommit till Skrotfrag Arena gång på gång med BSI som arrangör. Undantaget var 2013, då arrangören valde att köra tävlingar i Stockholm och Göteborg istället. 2020 blev det inte heller någon tävling i Målilla, den gången berodde det på Corona-pandemin.

Till 2022 kom Discovery Sports Events in som ny arrangör för GP-serien. Åter igen blev  Målilla och Skrotfrag Arena  värd för ytterligare en tävling i världsklass.

 

 

INTE BARA SPEEDWAY

THRILLA IN MALILLA, eller festen i skogen på ren småländska. Inte nog med att det körs världsmästarspeedway i två dagar på ovalen i Målilla – det är en gemenskap, fest och underhållning.

Mat och dryck finns tillgängligt hela helgen både på arenan och i FAN ZONE/festområdet.

Efter finalens målgång så avslutas tävlingen med en pyromusikal, vilket är en spektakulär show synkroniserad till din fartfylld musik. Med stor variation och exakta sekvenser är det här något speciellt som många inte har varit med om tidigare.

Till slut avslutas helgen med en rejäl fest på festområdet. Det blir musik/underhållning, och det serveras mat och dryck. Träffa gamla och nya bekanta, prata speedway, och festa i den småländska sommarnatten.

VÅRA TITELSPONSORER SGP, SGP2 & SGP4 2024:
VÅRA PARTNERS 2024:
PROMOTORNS SAMARBETSPARTNERS 2024:
Translate »