THRILLA IN MALILLA!

FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF SWEDEN 2023

KLART FÖR DUBBLA VM-FESTER I MÅLILLA I SOMMAR

Målilla Motorklubb och Dackarna kan med stolthet meddela att det blir dubbla VM-tävlingar i Målilla 2023. Lördagen den 15 juli körs den sjätte av totalt tio deltävlingar i Grand Prix-serien på Skrotfrag Arena. Kvällen innan, den 14:e, avgörs dessutom VM-finalen för 16-åringar (250 cc) i de småländska skogarna.

 

SGP3 – U16 WORLD CHAMPIONSHIP FINAL

Det kommer alltså att köras VM-speedway på Skrotfrag Arena även på fredagskvällen den 14 juli. Då avgörs nämligen VM-finalen för ungdomar upp till 16 år (SGP3, 250 cc) i Målilla.

I samarbete med FIM har Discovery Sports Events lanserat SGP3. Ett VM för att kunna erbjuda sportens begåvade ungdomar under 16 år en chans att få en försmak av livet på speedwayens största scen.

Speedwayfansen kan med andra ord se fram emot att njuta av världsklass-speedway i dagarna två i Målilla – mitt i juli!

 

 

SPEEDWAY GRAND PRIX SEDAN 2005

För 17:e gången i ordningen kommer alltså “Thrilla in Malilla”, som tävlingen ofta kallas, att äga rum.

Första gången det kördes Grand Prix-speedway i Målilla var 2005. Sedan dess har GP-cirkusen återkommit till Skrotfrag Arena gång på gång med BSI som arrangör. Undantaget var 2013, då arrangören valde att köra tävlingar i Stockholm och Göteborg istället. 2020 blev det inte heller någon tävling i Målilla, den gången berodde det på Corona-pandemin.

Till 2022 kom Discovery Sports Events in som ny arrangör för GP-serien. Åter igen blev  Målilla och Skrotfrag Arena  värd för ytterligare en tävling i världsklass.

 

INTE BARA SPEEDWAY

THRILLA IN MALILLA, eller festen i skogen på ren småländska. Inte nog med att det körs världsmästarspeedway i två dagar på ovalen i Målilla – det är en gemenskap, fest och underhållning.

Mat och dryck finns tillgängligt hela helgen både på arenan och i FAN ZONE/festområdet.

Efter finalens målgång så avslutas tävlingen med en pyromusikal, vilket är en spektakulär show synkroniserad till din fartfylld musik. Med stor variation och exakta sekvenser är det här något speciellt som många inte har varit med om tidigare.

Till slut avslutas helgen med en rejäl fest på festområdet. Det blir musik/underhållning, och det serveras mat och dryck. Träffa gamla och nya bekanta, prata speedway, och festa i den småländska sommarnatten.

VÅR TITELSPONSOR 2023:
VÅRA PARTNERS 2023:
PROMOTORNS SAMARBETSPARTNERS 2023:
Translate »